Republica Burundi / Uburundi

 Republica Burundi, este o țară în zona Marilor Lacuri din Africa. Anterior a purtat numele de Urundi (cealaltă Rwanda), după cum coloniștii belgieni când se refereau la acel teritoriu. Vecinii statului Burundi sunt, Rwanda la nord, Tanzania, la sud și est și Republica Democrată Congo la vest. Deși este o țară continentală, Burundi are o mare parte din teritoriu adiacentă lacului Tanganyika. 



video - cele mai periculoase drumuri pentru bicicliști

România şi Republica Burundi au stabilit relaţii diplomatice la rang de ambasadă, la 19 septembrie 1968. În octombrie 1996, din motive de ordin financiar, Ambasada României la Bujumbura a fost închisă.

La 31 octombrie 1997, ministrul român al afacerilor externe a semnat patenta consulară privind înfiinţarea Consulatului onorific al României în Republica Burundi.

În prezent, relaţiile bilaterale sunt gestionate de Ambasada României la Nairobi, respectiv, Ambasada Republicii Burundi de la Ankara. În luna aprilie 2014, doamna ambasador Iulia Pataki a prezentat scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, cu reşedinţa la Nairobi, Kenya.

Din cauza instabilității politice din Republica Burundi, respectiv prezența unor miliții armate, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în această țară.

Cetăţenii români care trebuie totuși să se deplaseze în R. Burundi, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători și să evite, pe cât posibil, zonele de frontieră cu Republica Democratică Congo (Kinshasa) și Republica Rwanda.

MAE atrage atenția asupra faptului că există un risc permanent de producere a unor ambuscade organizate de grupări înarmate pe teritoriul acestei țări.

Comments

Exchange

Popular Posts