Egipt - cele mai frumoase locuri turistice

 


Egipt este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume. Țara oferă o gamă variată de vacanțe, de la tururi cultural-istorice, pe urmele marilor civilizații antice și a monumentelor gigantice rămase de la aceasta, până la turism litoral - în stațiuni moderne de la Marea Roșie, scuba-diving și snorking, croaziere pe Nil, pe Mediterana sau pe Marea Roșie ș.a. În ultimii ani, turismul a fost afectat de ascensiunea fundamentaliștilor musulmani pe scena politică, în urma unei revoluții din Primăvara arabă și, ulterior, de restricțiile de călătorie impuse de pandemia Covid. 


Cele mai populare locuri de vizitat în Egipt sunt Piramidele și Sfinxul, vestigiile de pe Valea Regilor, marile temple ale lui Ramses al II-lea, muzeul de artă veche egipteană din Cairo.


În egală măsură cu turismul cultural, românii sunt atrași în Egipt de ofertele pentru litoral care, în mod normal includ șapte sau zece zile în Hurgada, o excursie la Piramide, o vizită în deșert, scufundări și activități nautice. Românii preferă Egiptul pe timp de iarnă, tocmai pentru că în această perioadă Egiptul este una dintre puținele destinații din emisfera nordică unde se poate face plajă în miezul iernii. Un alt motiv pentru care românii preferă Egiptul este costul mai mic al sejururilor pe timp de iarnă, față de alte destinații, cum ar fi Dubai sau Oman.

Comments

Exchange

Popular Posts