Vechiul oraș Axum, Etiopia - video, minidoc

Orașul Axum a fost capitala regală a unui bogat imperiului și unul dintre cele mai mari orașe antice din Africa. Negustori, ambasadori, călători și oameni veneau și plecau minunați de oraș cu palatele sale cu cinci etaje, sistemul complicat de apă, monedele de aur și de argint și obeliscurile sale misterioase și minunate.

Gloria vechiului Axum erau aceste mari stele monolitice sculptate din bucăți unice de granit. Cel mai înalt avea o sută douăzeci de picioare, cel mai mare obelisc făcut vreodată și mai înalt decât oricare altul ridicat în Egipt. Centrele de cult pre-creștine par să reprezinte un cadran uriaș de soare în care se făceau sacrificii pentru Lună. Vârfurile semicirculare ale acestor pseudo-zgârie-nori antici pot reprezenta luna.

Cultura și limba originale ale Regatului Axum au fost cunoscute în spațiul mediteraneean și în Europa sub numele de Sabetean. Această civilizație a fost locul din care s-a inspirat legenda regine Sheba.




Comments

  1. [...] Axum (Etiopia) Articol publicat de hrnicu, ( Tuesday, October 6th 2009 ) in sectiunea Uncategorized    Adauga un comentariu Cuvinte cheie: africa, axum, capitala, castele, Cetati din Romania, din lume, etiopia, oras vechi, Palate, ruine TEXT (EN) [...]

    ReplyDelete

Post a Comment

Exchange

Popular Posts